fredag 11. september 2009

Referat fra Skypemøte

Alle deltok på møtet kl. 10.00
En liten rask gjennomgang med Britt om enkel bruk av Bloggen med tanke på innlegg og kommentarer. Øvrige deltagere i gruppa er nybegynnere i bruk av dette verktøyet, og det samme gjeldermed skriving i docs, så alle synes det er gøy, spennende og utfordrende.

Britt legger inn linken "Blogg til blogg" så vi kan fordype oss hver og en på egenhånd... ellers er det bare søke hjelp hos hverandre...BRITT????

Det ble enighet om at felleskultur er et godt positivt ladet ord som vi vil ha mer fokus på, og som i seg selv er inkluderende. EB skriver litt om betydning om ordet kultur.

De seks R´er, som Geir Halland skriver om i boka "Læreren som leder", er noe alle gjerne må tenke litt rundt. Etterhvert og når som helst er det bare å begynne å skrive i Docs med sin utdelte farge. Respekt, refleksjon, reaksjon, ros, romslighet og redelighet.
Stikkord: psykososialt arbeidsmiljø, positiv forsterkning, IKT som hjelpemiddel i verktøykasse, IKT i etisk sammenheng, etikk, øvelser, verktøykasse, øvelser i langtidsperspektiv og korttidsperspektiv, hva kan være hemmende og hva kan være fremmende?,internasjonalisering.
Hege kom opp med forslag til ny problemstilling som alle var enige om at var bra, se etikk "Problemstilling".
Heges eksempel med seks R´er og seks grupper i klassen, deretter oppgaver som utfordrer elevene/gruppene til å finne ut på om sin R, videre....?...videre framlegg i en eller annen form av det de har funnet ut. Modell som ligner slik vi jobber på HiAk.
EB tenker lek i ordets vide forstand på lik linje som Britt tenker innsjekking og utsjekking i skolehverdagen. => eksempelvis noen av Berit Follestads øvelser.
Forslag til å ta i bruk forskjellige øvelser som inkluderer og synliggjør elevene som egne individer.

Ha med tanker om en verktøykasse og dens innhold i bakhodet mens vi jobber oss framover i oppgaven og skriving. Fram mot 29. sept/30.sept aktivitetsdag med HiAk i å lage veske.
Hege kommer nedover til Østlandet den samme uke for å kunne jobbe mye grupearbeid.
EB inviterer Susann til å være hos seg så mye hun ønsker den uken for at alle vi 4 kan være mest mulig sammen. Dette kommer vi tilbake til.

Neste Skypemøte: ONDAG 16.sept. KL. 12.00

2 kommentarer:

  1. Bare å spørre meg, - når som helst. Jeg skal svare så godt jeg kan. :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for gjestfriheten :)

    SvarSlett